miércoles, 5 de mayo de 2010

Ubuntu 10.04 LTS

Què fe després d'instal·lar Ubuntu 10.04 LTS







Després d'instal·lar Ubuntu 10.04 LTS, és recomanable instal·lar una sèrie de programes que no vénen per defecte per a treure-li tot el partit al nostre nou sistema. Existeixen diverses formes de fer aquesta tasca i encara que últimament es duen els scripts per a automatitzar el procés, sempre hi ha qui prefereix saber i veure què fa i per a què.
D'espers d'instal·lar Ubuntu 10.04 LTS. Així pots llegir i triar quines aplicacions vols instal·lar. No és necessari que instal·lis tot. encara que tampoc passa res si ho fas.
Abans de començar, el primer que hem de fer és obrir un Terminal per a executar els comandos.
Per això fem clic en el menú Aplicacions > Accessoris > Terminal.







El primer pas consisteix a actualitzar la informació dels repositorios i de tots els paquets que tenim instal·lats per a evitar-nos problemes. Això ho aconseguim executant el següent comando:


sudo aptitude update && sudo aptitude safe-upgrade




Així ja podem començar a instal·lar programes.

Afegir el repositorio Medibuntu Medibuntu (Multimèdia, entertainment & distractions in Ubuntu) és un repositorio amb paquets que no poden ser inclosos en Ubuntu per raons legals (copyright, llicència, paleses, etc). El repositorio para Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx inclou aquesta llista de paquets. Per a agregar el repositorio hem d'escriure el següent:

sudo wget --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs).list

També hem d'agregar la clau GPG:

sudo aptitude -q update && sudo aptitude -y --allow-untrusted install medibuntu-keyring && sudo aptitude update

Instal·lar còdecs
A continuació anem a instal·lar els còdecs i llibreries necessàries per a reproduir gairebé qualsevol tipus d'arxiu: * Còdecs no lliuràs. El paquet non-free-còdecs instal·la w32codecs o w64codecs automàticament depenent del Ubuntu que tinguis instal·lat (32 o 64 bits). També instal·la el paquet ubuntu-restricted-extres:

sudo aptitude -y install non-free-codecs


Tornaré amb més coses

No hay comentarios:

Publicar un comentario